海鮮

笑看香港百態

By 楊志超

Like 海鮮?

一百個諷刺自己香港人既漫畫, 令人忍不住會心微笑。
其實香港有好多奇怪既事物, 但係因為我哋身處其中, 所以自己察覺唔到。 但係, 如果呢啲事物發生喺另外一羣人既身上, 我哋可能會覺得「都幾攪笑喎」! 不如就將香港人變成我哋最鍾意食既生猛海鮮啦! 咁樣或者我哋會領悟得到原來自己都幾幽默既!

作者簡介:

楊氏於一九六五年香港出生,在英國Sheffield大學修讀建築學系。 自一九九一年起,楊氏在香港主要從事住宅和零售店之室內設計工作。

楊氏與合伙人劉玉德先生於一九九六年創辦「住好啲」品牌,專門售賣中西合璧的傢俬和生活家品。 「住好啲」大部份貨品均由楊氏領導的設計團隊創作和設計, 長遠目 Continue

一百個諷刺自己香港人既漫畫, 令人忍不住會心微笑。

作者簡介:

楊氏與合伙人劉玉德先生於一九九六年創辦「住好啲」品牌,專門售賣中西合璧的傢俬和生活家品。 「住好啲」大部份貨品均由楊氏領導的設計團隊創作和設計, 長遠目標乃希望建立一個能展示香港文化根源的本地品牌。

「住好啲」現時於香港的四間分店面積由3,000 至 20,000 平方呎(旗艦店)不等。

「住好啲」的產品現時分銷世界各地的大型商場、時裝店及展覽場館等, 並己獲得很多傳媒關注。

• Publisher: 住好啲有限公司
  • Pub date: Jul 01, 2010