Deltagänget

By Sandén Salka

Like Deltagänget?

Beskrivande textBrinnande bilvrak, yrande gatstenar, sönderslagna skyltfönster och anonyma ungdomar i rånarluvor: så ser de militanta aktivisterna ut i media.

I Salka Sandéns självbiografiska debutroman Deltagänget får vi tillfälle att på nära håll, ärligt och osminkat, följa en anarkisttjej Continue

I Salka Sandéns självbiografiska debutroman Deltagänget får vi tillfälle att på nära håll, ärligt och osminkat, följa en anarkisttjej genom kollektiv och demonstrationer, i lycka och våld, från barndomen i förorten till vuxenhetens annorlunda liv.

Det är en berättelse om hur den antifascistiska kampen växte sig stark i det svenska 90-talet, om Göteborgskravallernas bakgrund och om orsakerna till hatet och upproret mot makten och etablissemanget.

Men Deltagänget är också en pikareskroman med spännande skrönor och äventyr bland batongvevande poliser, psykopatiska skinnskallar och bombkastande kamrater.

• Svenska böcker
  • Others 120 Pages