Organize
Explore
has ALL you need!
A community for book lovers to create their own bookshelves, share and explore books.
Sign Up for FREE!Fermat's Last Theorem
The Story of a Riddle That Confounded the World's Greatest Minds for 358 Years
By Simon Singh

―
Mike said on Jul 22, 2007 | Add your feedback
―
Birdview‧Joey said on Apr 24, 2009 | Add your feedback
―
Hans said on Nov 13, 2007 | Add your feedback
Rating:

- English Books
- Paperback 362 Pages
- Edition: 1st
- ISBN-10: 1857026691
- ISBN-13: 9781857026696
- Publisher: 4th Estate, Limited
- Pub date: Jan 01, 1998
- Dimensions: 19 cm x 13 cm x 2 cm Just how big is that?
- Also available as: Hardcover, Audio Cassette and School & Library Binding
- In other languages:
Similar books
Groups with this in collection
| ISBN | Edition | List | Sale | Seller |
|---|---|---|---|---|
| 9781857026696 | Paperback | £7.99 | -- | Amazon UK |
| ¥2069.00 | -- | Amazon JP | ||
| €12.55 | -- | Amazon FR | ||
| Other editions → | ||||
3 people find this helpful
在一六三七年業餘數學家費瑪在一本數學書內某一頁的旁邊空位上,寫下這條三百年來迷惑無數數學家的費瑪最後定理,並且更透露‘我已發現証明這條定理的方法,但這頁紙的空位太少,寫不下整個証明.’
三百多年來如何証明這個定理難倒不少當代最著名的數學家,亦帶出不少數學家的故事,有女數學家要女扮男裝作研究,有人因為研究取得進展而打消為情自殺的念頭,有人為趕不及在朝早決鬥送死前將研究結果寫下而懊悔不已.
直至九五年,該定理終於為英國數學家Andrew Wiles閉關七年時間成功破解.
這是一本筆者看了十年的書,仍然拿出來推介,一來因為作者已封筆,二來因為本書的趣味性真的很強.作者精於將不同數學家的生平逸事,結合破解費瑪最後定理的征途,故此人味十足,加上深入淺出,對於不精於數學的讀者照顧有嘉,而且趣味盎然,涉獵廣泛,絲毫不是一般沉悶的數學教科書. 有時間會推介作者餘下兩本科普書Code Book及Big Bang