Hooray! You have added the first book to your bookshelf. Check it out now!
Create your own shelf sign up
[−]
 • Search Digit-count Valid ISBN Invalid ISBN Valid Barcode Invalid Barcode

Igelkottens elegans

By Muriel Barbery

(9)

| Softcover | 9789197600378

Like Igelkottens elegans ?
Join aNobii to see if your friends read it, and discover similar books!

Sign up for free

Book Description

Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden.

Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete Continue

Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden.

Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag.

Portvakten Renée Michel är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och skräniga teveprogram.

Renées och Palomas vägar korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.

Muriel Barbery föddes 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och lärare i filosofi. För närvarande bor hon i Japan, där hon arbetar med sin tredje roman.

Igelkottens elegans har sålts i över 1,2 miljoner exemplar i Frankrike och rättigheterna har överlåtits till 35 länder. Boken har redan översatts till bland annat italienska, spanska, tyska, engelska och koreanska och fått strålande recensioner.

Ingen kunde någonsin föreställa sig att denna kärleksfulla och roliga bok med sin filosofiska ådra skulle få en sådan otrolig succé.
Le Monde (Frankrike)

Den här andra romanen av Muriel Barbery, [...] fransk författare och filosofilärare, tillhör de mest uppiggande och enastående romanerna på senare år.
Elle (Italien)

En underbar social satir, en intelligent guide i konst och filosofi och en mycket underhållande och rörande historia om två särlingar.
Medien (Tyskland)

4534 Reviews

Login or Sign Up to write a review
 • 1 person finds this helpful

  poetica storia tutta incentrata sull'importanza dell'essere e non dell'apparire .Non c'è il lieto fine ma ciò non ha importanza perchè nessuno muore finchè è nel ricordo di qualcuno e sicuramente moltai lettori ricorderanno la protagonista per sempre

  Is this helpful?

  Salvatifra said on Jul 21, 2014 | Add your feedback

 • 1 person finds this helpful

  molto bello!! mi e' piaciuto molto.. l'ho trovato estremamente elegante.

  Is this helpful?

  Annalu said on Jul 3, 2014 | Add your feedback

Book Details

Improve_data of this book