Hooray! You have added the first book to your bookshelf. Check it out now!
Create your own shelf sign up
[−]
  • Search Digit-count Valid ISBN Invalid ISBN Valid Barcode Invalid Barcode

Jonathan Strange & Mr. Norrell

By Susanna Clarke

(3)

| Hardcover | 9789050005753

Like Jonathan Strange & Mr. Norrell ?
Join aNobii to see if your friends read it, and discover similar books!

Sign up for free

Book Description

Engeland, 1806. In de stad York komt een genootschap van tovenaars iedere derde woensdag van de maand bijeen om gezamenlijk de geschiedenis van de magie in Engeland te bestuderen. Naar de mening van de leden van het genootschap zijn er geen praktiser Continue

Engeland, 1806. In de stad York komt een genootschap van tovenaars iedere derde woensdag van de maand bijeen om gezamenlijk de geschiedenis van de magie in Engeland te bestuderen. Naar de mening van de leden van het genootschap zijn er geen praktiserende tovenaars meer in Engeland. Maar dan verschijnt de teruggetrokken meneer Norrell van Hurtfew Abbey ten tonele en prompt beginnen de standbeelden van de kathedraal van York te praten en te bewegen.

Het nieuws van de terugkeer van de Engelse magie gaat als een lopend vuurtje door het land, en ervan overtuigd dat hij de regering moet helpen in de oorlog tegen Napoleon, trekt meneer Norrell naar Londen. Daar ontmoet hij een jonge, geniale tovenaar, die bij hem in de leer gaat. Jonathan Strange is charmant, rijk en ietwat over het paard getild.

Samen verbluffen zij het land met hun daden. Maar de samenwerking slaat al snel om in rivaliteit. Meneer Norrell heeft zijn gewoonte alles in het verborgene te verrichten nooit kunnen overwinnen, terwijl Strange zich altijd aangetrokken zal blijven voelen door de meest extreme en roekeloze magie. Hij raakt in de ban van de schemeringe Ravenkoning en zijn nietsontziende queeste naar een verloren gegane magie bedreigt niet alleen zijn samenwerking met Norrell, maar alles wat hem lief is.

0 Reviews

Loginor Sign Upto write a review

Book Details

Improve_data of this book