Hooray! You have added the first book to your bookshelf. Check it out now!
Create your own shelf sign up
[−]
  • Search Digit-count Valid ISBN Invalid ISBN Valid Barcode Invalid Barcode

Madame Bovary

By Gustave Flaubert

(2)

| Others | 9789127081536

Like Madame Bovary ?
Join aNobii to see if your friends read it, and discover similar books!

Sign up for free

Book Description

Emma Bovary vantrivs i äktenskapet med den gedigne men småtråkige läkaren Charles Bovary. Hon längtar efter en annan tillvaro, långt bort från det enahanda småstadslivet. I otålig väntan på den genomgripande kärleksu Continue

Emma Bovary vantrivs i äktenskapet med den gedigne men småtråkige läkaren Charles Bovary. Hon längtar efter en annan tillvaro, långt bort från det enahanda småstadslivet. I otålig väntan på den genomgripande kärleksupplevelsen, hänger hon sig åt romanläsning och drömmar om ett liv i lyx. Ett par älskare får henne att glömma vardagen, men hon får betala ett högt pris.

I Madame Bovary skildrar Flaubert skickligt den vanliga människan i en vardaglig miljö, utan att romantisera och idealisera. Med nästan kirurgisk skicklighet dissekerar han Emma Bovary, men han tar inte moraliskt avstånd från henne, en attityd som förargade många av hans samtida.

Översättning Greta Åkerhielm

Gustave Flaubert (1821–1880) debuterade och fick sitt litterära genombrott med Madame Bovary. Romanen började publiceras i en tidskrift 1856 och kom ut i bokform året därpå. Flaubert är en av den franska realismens främsta representanter.

0 Reviews

Loginor Sign Upto write a review

Book Details

Improve_data of this book