Hooray! You have added the first book to your bookshelf. Check it out now!
Create your own shelf sign up
[−]
 • Search Digit-count Valid ISBN Invalid ISBN Valid Barcode Invalid Barcode

Pa negre

By Emili Teixidor

(75)

| Others | 9788466403740

Like Pa negre ?
Join aNobii to see if your friends read it, and discover similar books!

Sign up for free

Book Description

A mig camí entre la memòria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l’entorn de l’Andreu, un noi de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals Continue

A mig camí entre la memòria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l’entorn de l’Andreu, un noi de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals republicans, ha estat empresonat per roig. De resultes d’això, la mare s’ha hagut de posar a treballar a la fàbrica i el confia a uns parents que viuen a pagès.

14 Reviews

Login or Sign Up to write a review
 • 1 person finds this helpful

  de época

  Libro en versión galego que nos leva a época dos nosos antepasados, guerra civil, escolas antiguas, etc
  Bo para ler, aínda que me levou mais tempo do debido, xa que non me enganchou como pensaba.

  Is this helpful?

  Ariberna said on Jul 18, 2014 | Add your feedback

 • 1 person finds this helpful

  resum

  "Pa negre", una obra a cavall del retrat autobiogràfic i de la ficció, situada als primers anys de la postguerra civil, i que ja algun crític considera el millor llibre en català dels últims anys. Teixidor descobreix els trets autobiogràfics d'aquest ...(continue)

  "Pa negre", una obra a cavall del retrat autobiogràfic i de la ficció, situada als primers anys de la postguerra civil, i que ja algun crític considera el millor llibre en català dels últims anys. Teixidor descobreix els trets autobiogràfics d'aquesta novel·la que la qualifica de "metàfora d'un país dividit en dues lleialtats".
  Cal destacar la riquesa del llenguatge de "Pa negre", on Teixidor recupera els mots d'un idioma que s'ha transformat en només 60 anys, i on s'han perdut moltes referències d'argot rural en benefici dels neologismes. De la mateixa manera que els llocs familiars de l'autor, com ara les colònies tèxtils, o s'han abandonat o s'han reconvertit en hostals, la cultura visual ha anat més enllà que la cultura oral, com diu l'Emili Teixidor: "Ara els nens diuen 'ensenya-m'ho' i abans era 'explica-m'ho'. Hem de tornar a explicar aquesta oralitat".

  Is this helpful?

  Anaestellescatalan said on Jan 7, 2013 | Add your feedback

 • 1 person finds this helpful

  Realment, és un llibre meravellosament escrit. S'aprecia l'esforç de l'autor en cada paràgraf i, per això, em dol no haver aconseguit entrar en ell. La història no ha aconseguit atrapar-me.

  Is this helpful?

  Sergigres said on Jul 21, 2012 | Add your feedback

 • 1 person finds this helpful

  he visto la peli sin leerme el libro, lo he hecho al revésssss!!!!

  Is this helpful?

  Neusgallego2 said on Jul 22, 2011 | Add your feedback

 • 1 person finds this helpful

  Un gran libro sobre el paso de la infancia al mundo de los adultos. A pesar de ser tratado desde el prisma de un niño, no cae en ningún momento en la sensiblería o humor fácil, muy común en los casos en que se recurre a la narración desde la prespect ...(continue)

  Un gran libro sobre el paso de la infancia al mundo de los adultos. A pesar de ser tratado desde el prisma de un niño, no cae en ningún momento en la sensiblería o humor fácil, muy común en los casos en que se recurre a la narración desde la prespectiva infantil. Al revés, resulta muy entrañable y conmovedor, sin caer en la lágrima fácil. Muy bien narrado: a pesar de ser muy descriptivo (con un perfecta dibujo de personajes, lugares y recuerdos) no resulta para nada pesado y es de lectura muy amena. Recomendado.

  Is this helpful?

  Davitet said on Jun 9, 2011 | Add your feedback

Book Details

Improve_data of this book