Hooray! You have added the first book to your bookshelf. Check it out now!
Create your own shelf sign up
[−]
  • Search Digit-count Valid ISBN Invalid ISBN Valid Barcode Invalid Barcode

Teža

By Jeanette Winterson

(1)

| Hardcover | 9788611173092

Like Teža ?
Join aNobii to see if your friends read it, and discover similar books!

Sign up for free

Book Description

Mit o Atlasu in Heraklu
»Izbira snovi za zgodbo je – podobno kot izbira ljubimke ali ljubimca – zelo intimna odločitev. Ko so me povabili, naj izberem mit in pišem o njem, sem se zavedela, da sem že izbrala. Zgodba o Atlasu, ki na svojih plečih Continue

Mit o Atlasu in Heraklu
»Izbira snovi za zgodbo je – podobno kot izbira ljubimke ali ljubimca – zelo intimna odločitev. Ko so me povabili, naj izberem mit in pišem o njem, sem se zavedela, da sem že izbrala. Zgodba o Atlasu, ki na svojih plečih nosi svet, je bila v mojih mislih, še preden sem odložila telefonsko slušalko.Če klica ne bi bilo, se je nemara nikoli ne bi lotila. Ko pa je zazvonil telefon, je zgodba že čakala, da jo napišem. Na novo napišem. Ponavljajoči se besedni motiv v Teži je ‘zgodbo želim povedati znova’.

Zadnje čase večina ljudi z naravnost grozljivo slastjo hlasta po nečem, čemur pravijo resničnost, pa naj gre za resničnostne televizijske šove, za drugorazredno, suhoparno dokumentaristično prozo ali v najboljšem primeru za televizijske dokumentarne filme, biografije in ‘resnične zgodbe’, ki so zasedli prostor, kjer je nekoč kraljevala domišljija.

0 Reviews

Loginor Sign Upto write a review

Book Details

Improve_data of this book