Tills jag finner dig

By John Irving, Olov Hyllienmark (Translator)

Like Tills jag finner dig?

Tills jag finner dig är berättelsen om Jack Burns. När Jack är fyra år tar hans mor, som är tatuerare till yrket, med honom till Europa för att leta reda på hans försvunne far. Fadern är organist och "samlar" dessutom på tatueringar och - visar det sig - även på kvinnor. Under ett år följeContinue

Tills jag finner dig är berättelsen om Jack Burns. När Jack är fyra år tar hans mor, som är tatuerare till yrket, med honom till Europa för att leta reda på hans försvunne far. Fadern är organist och "samlar" dessutom på tatueringar och - visar det sig - även på kvinnor. Under ett år följer de honom från den ena staden till den andra: Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Helsingfors. Deras sökande är dock förgäves. Fadern tycks alltid ligga steget före. I vuxen ålder, när Jack har blivit en berömd skådespelare och manusförfattare i Hollywood, börjar han tvivla på sina minnen av Europaresan - eller snarare på de minnen som hans mor har förmedlat till honom. Han bestämmer sig för att själv göra om samma resa och ger sig av till Europa för att ta reda på sanningen om fadern, om sin barndom och kanske om vem han själv är.

• Svenska böcker
  • Publisher: Wahlström & Widstrand