Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια by Núria Añó
Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια by Núria Añó

Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια

Η Σάλκα Βίρτελ πρόσφερε άσυλο στο σπίτι της σε ηθοποιούς, σε διαπρεπείς διανοούμενους και σε ανώνυμα άτομα που τράπηκαν σε φυγή από τον ναζισμό
by Núria Añó
( )( )( )( )( )(0)
0Reviews0Quotations0Notes
Description
"Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι μια βιογραφία της φιγούρας της Σάλκα Βίρτελ, μιας Εβραίας ηθοποιού που μετανάστευσε στο Χόλυγουντ και ήταν γνωστή ως η σεναριογράφος της Σουηδέζας ηθοποιού Γκρέτα Γκάρμπο. Επιπλέον, είχε ένα σαλόνι στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, στο οποίο παρευρίσκονταν πολλοί ευρωπαίοι διανοούμενοι στην εξορία. Η Σάλκα ήταν μια πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα για την εποχή γυναίκα που πρέπει να είναι γνωστή όπως της αξίζει.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται θέματα όπως η υποτιθέμενη αμφιφυλοφιλία της Σάλκα Βίρτελ και ο αριθμός των αναγνωρισμένων φίλων που είχε, για να αναφέρουμε μερικούς: Άλμπερτ Αϊνστάιν, Τσάρλι Τσάπλιν, Σεργκέι Αϊζενστάιν, Φ. Β. Μούρναου, Μαξ Ράινχαρντ, Άρνολντ Σένμπεργκ, Τόμας Μαν, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Γκρέτα Γκάρμπο, Μοντγκόμερι Κλιφτ ... Ομοίως, όπως η Γερτρούδη Στάιν και άλλες διαβόητες γυναίκες, είχε το δικό της λογοτεχνικό σαλόνι από όπου πέρασαν συγγραφείς όπως ο Τρούμαν Καπότε, ο Κρίστοφερ Ίσεργουντ, ο Γκορ Βιντάλ και ένα μακρύ και τα λοιπά. Άλλα θέματα που περιλαμβάνει είναι το Βερολίνο της δεκαετίας του 1920· η μετάβαση από τον σιωπηλό στον ομιλούμενο κινηματογράφο, όπως φαίνεται από τη Μέκκα του Χόλυγουντ. Κατόπιν, η άνοδος του Χίτλερ και αυτό που σήμαινε για την εβραϊκή κατάσταση· η εξορία εκείνων των διανοουμένων που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις αντίστοιχες χώρες τους λόγω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αργότερα, ο Ψυχρός Πόλεμος και το κυνήγι των μαγισσών ενάντια στον κομμουνισμό. Η αλήθεια είναι ότι το υπόβαθρο της ζωής της Σάλκα Βίρτελ και του κύκλου των φίλων της περιλαμβάνει τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα.
Community Stats

Has it in their library

0

Are reading it right now

0

Are willing to exchange it

About this Edition

Language

Greek

Publication Date

Jul 14, 2020

Format

eBook

Number of Pages

365

ISBN

1071555634

ISBN-13

9781071555637