Пиреј
by Петре М. Андреевски
( )( )( )( )( )(0)
„Пиреј е троскотна трева, а некои ја викаат и Коштрева. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.“

Романот „Пиреј“ на Петре М. Андреевски е добитник на наградата „Столе Попов“

... More

Anobians having it in their library1

Followers Books Reviews
Bookowska
Bookowska

Genova, Italy

2 2 0