Bilbao-New York-Bilbao by Kirmen Uribe
Bilbao-New York-Bilbao by Kirmen Uribe

Bilbao-New York-Bilbao

by Kirmen Uribe
(*)(*)(*)(*)( )(102)
20Reviews0Quotations2Notes
Description
Bilbao–New York–Bilbao és un vol que fa el mateix autor entre l’aeroport de Loiun, de Bilbao, i el JFK, de Nova York. El transcurs del vol és l’ocasió per explicar la història de tres generacions d’una família basca: la dels avis que van viure la preguerra, la dels pares que van conèixer el franquisme i la dels joves com l’autor que han crescut en plena democràcia. Es dibuixa així una petita epopeia, col·lectiva i individual, que arrenca al segle XIX i arriba fins al XXI, i que té com a teló de fons la pèrdua progressiva de tot un estil de vida vinculat al mar.

El transcurs del vol també és l’ocasió de mostrar un viatge íntim: el del procés de creació de la novel·la, que neix com un mosaic de materials diversos i que arriba a diluir les fronteres entre realitat i ficció.

Conegut i respectat pel seu vessant de poeta, amb Bilbao–New York–Bilbao, la seva primera novel·la, Kirmen Uribe ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Narrativa, el Premi de la Crítica d’Euskadi i el Premi dels Llibreters d’Euskadi, i s’ha consolidat com el relleu més sòlid de la literatura basca actual.
Community Stats

Have it in their library

Is reading it right now

0

Are willing to exchange it

About this Edition

Language

Catalan

Publisher

Publication Date

Feb 1, 2010

Format

Other

Number of Pages

192

ISBN

8429765336

ISBN-13

9788429765335