L EDUCACIO SENTIMENTAL by Gustave Flaubert
L EDUCACIO SENTIMENTAL by Gustave Flaubert

L EDUCACIO SENTIMENTAL

by Gustave Flaubert
(*)(*)(*)(*)( )(2,337)
252Reviews53Quotations6Notes
Description
L’educació sentimental recorre la inquieta vida amorosa i social del seu protagonista durant una trentena d’anys. El jove Frédéric Moreau s’estableix a París el 1840 per estudiar Dret, fet que vol aprofitar per seduir la dona de qui està enamorat, Marie Arnoux, casada amb un ric marxant d’art. Davant les seves dificultats per aconseguir-ho, té relacions amb diverses dones, però manté la seva atracció per Marie. Mentre ell alhora tracta d’accedir a l’alta burgesia parisenca, debat de forma animada amb els seus amics i coneguts sobre la presa de consciència política durant la crisi que eclosiona amb la revolució de 1848.
En la seva obra de maduresa, el gran novel•lista Gustave Flaubert hi aboca experiències autobiogràfiques com la seva passió per una dona casada més gran que ell, i la seva vida a la capital francesa. Història irònica i pessimista a la vegada, el genial autor hi mostra una visió crítica dels arquetips socials retratats, amb què configura una vasta i incisiva panoràmica de la seva època.
“Vull escriure la història moral dels homes de la meva generació; de manera més precisa, la dels seus sentiments.” GUSTAVE FLAUBERT
Loading...